De Cock… mijn favoriet #4

Net als elke Baantjerfan heb ik favorieten. Vandaag richt ik de spotlight op een boek met een connectie met… Rotterdam!

De Cock en Kogels Voor Een Bruid (deel 40)

Openingszinnen: Rechercheur De Cock van het aloude politiebureau aan de Amsterdamse Warmoesstraat blikte verbaasd opzij naar de lange, statige man, die op de stoel naast zijn bureau was neergestreken. ‘Versteegh!’ riep hij blij verrast. ‘Albert Versteegh.’

Elke Baantjerfan zal naar het puntje van zijn stoel schieten. Versteegh, beter bekend als rechercheur Versteegh, is een oude bekende! Hij speelde de hoofdrol in twee boeken die Appie Baantjer eerder schreef: Rechercheur De Cock en Een Strop Voor Bobby (deel #1 in de De Cock-serie) en Rechercheur Versteegh en De Dertien Katten. Beide deeltjes zijn hoogtepunten in het oeuvre van Baantjer, maar zijn heel anders van opzet dan de andere boeken. In De Cock en Kogels Voor Een Bruid heeft Versteegh – nu een beveiliger – een intrigerende bijrol.

Albert Versteegh is bang dat hij op een dag zal worden afgeschoten als een stuk wild. Als dat gebeurt, wil hij dat De Cock zijn moord onderzoekt. Kort nadat Versteegh is vertrokken krijgen De Cock en Vledder bericht. Er is iemand neergeschoten… als een stuk wild. Het zou toch niet Albert Versteegh zijn? Gelukkig niet. Het slachtoffer is een jonge vrouw die met een automatisch wapen is neergemaaid. In De Cock en Kogels Voor Een Bruid komen meer raadselachtige gebeurtenissen voor. Zoals de verdwijning van Versteegh, het geheimzinnige gedrag van zijn compagnon Geert Dijke en de fraude die bij een Rotterdamse onderneming wordt gepleegd.

Jawel, Rotterdam! De Cock en Vledder moeten naar de Maasstad om antwoorden te vinden. Die Rotterdamse connectie geeft dit boekje net dat beetje extra dat ik gefascineerd blijf lezen. Heel mooi brengt Baantjer alle verhaallijnen bij elkaar.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *