Fantastische feedback

Mijn uitgever blijft me verrassen met geweldige feedback op mijn debuut. Ik voel me in het zonnetje gezet. Dank jullie allemaal wel!

De Detective en Thrillergids kijkt al uit naar mijn volgende boek. Deze gids, laat ik me vertellen, wordt uitgebracht door een beroemd Nederlands tijdschrift, Vrij Nederland. Quote uit de review: “Alles in deze aangenaam lichtvoetige politieroman ademt de sfeer van Baantjer. Inspecteur Lucien de Klerck lijkt altijd al te hebben bestaan, zo stevig en karaktervol is deze Rotterdamse pendant van De Cock. […] De personages zijn kleurrijk en de stad komt tot leven.”

cover illustratie Rechercheur De Klerck En Het Doodvonnis

Enthousiasme is er ook bij de Nederlandse Bibliotheekdienst. Ook deze critic legt de link met Baantjer. “Fascinerend is de overlapping met Baantjer. Hoewel dat in het verhaal niet wordt bevestigd, zal een Baantjer-fan dit wel bemerken. Auteur Dieudonné draagt zijn debuut dan ook op aan wijlen Baantjer. Het is hem aardig gelukt om eenzelfde soort boek te schrijven.”

Er is zelfs een Engelstalige blog, Beneath The Stains Of Time, met een bespreking waarvan mijn hart sneller gaat pompen. “Well, Dieudonné more than delivered on the promise of writing a police novel that felt like it could have been written by Baantjer. Not only is the storytelling and style very reminiscent of Baantjer, but De Klerck and Klaver are typical Baantjer characters. You can see a reflection of De Cock, Vledder and Van Opperdoes in them. […] a promising debut of a series that might actually fill the gaping hole in my soul left by Baantjer’s passing.”

Wendy Wenning van PassieVoorBoeken.com schrijft: “Maar dit boek is wel een echte detectiveroman waarmee de liefhebber zijn hart kan ophalen en heerlijk mee kan speuren. Een detectiveroman die niet alleen aan Baantjer laat denken, maar zijdelings qua opzet ook een klein beetje aan Hercule Poirot. Een aangename kennismaking die nieuwsgierig maakt naar de volgende delen.” Dear Wendy, ik hoop je verwachtingen waar te maken met boek #2! Ik doe mijn best voor jou.

Last but not least… een fantastische bespreking van Mieke Schepens op haar mooie blog. Ook zij kijkt uit naar het tweede deel. Quote: “Het is een heerlijke detective die je in één keer uitleest. Rechercheur De Klerck en het doodvonnis is helemaal in de sfeer en de stijl van Baantjer en ik kijk dan ook uit naar het tweede deel over De Klerck en de Rotterdamse recherche.”

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *