Honderdste geboortedag van A.C. Baantjer

Enige tijd geleden heb ik bijzonder nieuws aangekondigd en nu mag ik het vertellen… Ik heb een De Cock-biografie geschreven met de titel Leven en Werk van Rechercheur De Cock. Ik heb het geschreven voor een heel speciale gelegenheid. Op 16 september 2023 is het precies honderd jaar geleden dat Appie Baantjer werd geboren, op 16 september 1923. Hij was, zoals velen wel weten, de schepper van rechercheur De Cock en mijn grote voorbeeld.

Ik ben zeer verheugd en dankbaar dat uitgeverij De Fontein geen bezwaar heeft tegen het uitgeven van mijn boek door E-Pulp Publishing, en dat de erfgenamen van Baantjer toestemming hebben gegeven om de naam De Cock in de titel en in het boek te gebruiken. Ik ben er trots op dat deze vooraanstaande mensen bereid waren om door mij geïnterviewd te worden: Baantjers uitgever, dr. Wim Hazeu; redacteur Maran Olthof; voormalige hoofdcommissaris Joop van Riessen; boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten; en voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting. Zij allen kenden Baantjer persoonlijk en vertellen over hem.

Indien je fan bent van Baantjer en de De Cock-serie die hij schreef, dan moet je echt overwegen een exemplaar van dit boek aan te schaffen. Hier volgen nu de inhoudsopgave en het voorwoord:

Je kunt het boek nu alvast reserveren bij je lokale boekhandel. Als je de voorkeur geeft aan een webwinkel, raadt de uitgever Bol.com aan. De De Cock-biografie komt uit in de week waarin het precies honderd jaar geleden is dat Albert Cornelis Baantjer op Urk werd geboren. Leven en Werk van Rechercheur De Cock is mijn eerbetoon aan hem en de fictieve wereld die hij schiep.

Please follow and like us:

2 gedachten aan “Honderdste geboortedag van A.C. Baantjer”

  1. Een zeer mooi initiatief om dit boek uit te geven ter gelegenheid van de 100e geboortedag van A.C. Baantjer. Ben zeer benieuwd naar de inhoud en heb mijn exemplaar reeds gereserveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *