De toekomst van De Klerck

Wil je dat ik doorga met het schrijven van nieuwe boeken in de De Klerck-reeks? Of ben je Lucien de Klerck en Ruben Klaver zat? Er is een reden waarom ik je deze vragen stel, en ik zal die in de laatste paragraaf onthullen.

Allereerst wil ik ieder bedanken die lovende recensies schreef over mijn boeken op Bol.com, Hebban en andere websites. Ik ben dankbaar voor alle vriendelijke reacties. Jullie bereidheid om je waardering te uiten, ontroert me. Cheers, vrienden! Ik ben er zeker van dat dit helpt.

Mijn hart klopt harder bij deze fraaie foto van Rotterdam!

Mijn uitgever verraste me met een mail met veel links. Ik wil ze graag met je delen. Ik ben erg trots dat de Politieacademie in Apeldoorn Rechercheur De Klerck en het Duistere Web aan hun bibliotheek heeft toegevoegd. Ja, het is waar, aspirant-politierechercheurs kunnen het boek nu lenen op deze prestigieuze plek. Ik hoop dat mijn boek hen zal helpen hen bewust te maken van mensen met bijbedoelingen. Kijk verder dan een neuslengte!

24/7, het tijdschrift voor de Nederlandse politie, raadde mijn nieuwe boek ook aan. (Samen met twee andere non-fictie titels.) Ik ben dankbaar voor deze vermelding:

Uit 24/7

Hier zijn enkele recensie-citaten van bloggers: 

Heerlijk leesvoer

De Oude Blz over Rechercheur De Klerck en het Duistere Web

Ik heb dit verhaal in één keer uitgelezen. Het had me eigenlijk gelijk en het liet me niet meer los.

Veronique’s Boekenhoekje over Rechercheur De Klerck en het Duistere Web

Door de lekker korte zinnen, de vragen die opgeroepen worden tijdens het lezen en de prettige schrijfstijl hang je aan ‘de lippen’ van deze auteur. De spanning is al meteen voelbaar. Steeds weer speelt de auteur het door zijn humor en fantasie klaar een glimlach op je gezicht te toveren. Terwijl je de dialogen leest, is het alsof je de personages hoort praten, het is alsof je naar een film kijkt; zo levensecht zijn deze personages neergezet.

Graag Gelezen over Rechercheur De Klerck en het Lijk in Transito
Detective en Thrillerguids

Tot slot gaf mijn uitgever me links naar twee recensies die gepubliceerd zijn in de jaarlijkse Detective en Thrillergids. De eerste is geschreven door AR die Rechercheur De Klerck en Moord in Scène nul sterren geeft. Deze persoon struikelde over een spelfout en plaste waarschijnlijk in zijn broek van opwinding. Hier citeert hij de zin met de fout die hem zo irriteerde: 

‘Mijn hoofd probeerde vannacht een onontwarbare kluwen te ontwarren.’ Het staat er echt.

AR in de Detective en Thrillergids over Rechercheur De Klerck en Moord in Scène

Bedankt, AR, voor het vinden van de enige fout tot nu toe. Ik sta nu bij je in het krijt! Zijn collega AV recenseerde Rechercheur De Klerck en het Duistere Web: 

Alweer het zesde deel in de serie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche. Het lijken bijna klonen van Baantjers Amsterdamse origineel; de plots zijn klein, soms aardig, vaak gezocht. De personages zijn een lange rij typetjes: een rijke dame, een armoedzaaier of een directeur met een chique naam, die allemaal zuchten, knikken, grijnzen, turen of hijgen. Ook onze helden kunnen er wat van.

AV in de Detective en Thrillergids over Rechercheur De Klerck en het Duistere Web

Het feit dat hij blijkbaar al mijn boeken heeft gelezen–ook al vindt hij ze niet echt leuk–vind ik fascinerend. Hij (of zij?) moet een volhardende kerel zijn! Het werkwoord ‘hijgen’ werd in Rechercheur De Klerck en het Duistere Web twee keer gebruikt, het werkwoord ’turen’ niet meer dan negen keer. Arme AV, hij moet het echt zwaar hebben gehad om mijn zes boeken door te komen! Zal hij veel hebben… eh, gehijgd?

Volgens mijn uitgever zijn deze twee recensenten dezelfde mensen die ALLE boeken van A.C. Baantjer belachelijk maakten. Alle De Cock-boeken kregen NUL sterren in deze zogenaamde Detective en Thrillergids. Tegelijkertijd moeten deze recensenten geweten hebben dat tienduizenden mensen genoten van de De Cock-mysteries… tienduizenden lezers die het niet met hen eens waren. Voelden ze die hete adem niet in de nek? Nee. Ze zijn zo vol van zichzelf dat ze nooit achter hun oren krabben en beseffen dat het een kwestie van smaak is…

Als ik goed luister naar wat AR en AV schrijven, zou ik per direct moeten stoppen met het schrijven van mijn dwaze serie. Ga je akkoord? In dat geval staat je een schok te wachten…. ik werk aan boek 8 en geniet er enorm van. En van boek 1, Rechercheur De Klerck en het Doodvonnis, verscheen een vierde druk. De Klerck heeft toekomst!

Please follow and like us:

11 gedachten aan “De toekomst van De Klerck”

 1. Gewoon doorgaan met Inspecteur de Klerck, blij dat ik deze serie via Hebban heb ontdekt. Alle 6 delen in 2 weken uitgelezen!

  1. Dag, Ad. Veel dank voor je reactie. Ik schrijf niet 6 delen in 2 weken dus, ik hoop dat je het geduld opbrengt tot boek 7 verschijnt. Ik waardeer je reactie!

   1. Dag Paul,
    Begrijp dat schrijven iets langer duurt dan lezen.
    Maar……ik kijk nu al uit naar deel 7.
    Succes met deel 8!
    Groetsels,
    Ad

 2. Eigenlijk meer een vraag, Ik geniet van de boeken maar ik zie dat storytel niet meer een audio versie heeft uit gebracht van het laatste boek… komt die nog? of is dat gestopt?
  Vriendelijke groet

  een fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *